עוגת שוקולד עסיסיתאם גם אתם תוהים איך מכינים עוגת שוקולד פשוטה בקלי קלות וצ'יק צ'ק - המתכון הזה הוא התשובה. מתכון לעוגת שוקולד במרקם נהדר - קלה להכנה ונחטפת במהירות (ויש גם גרסה לעוגת שוקולד פרווה)
צילום: Michael Paul, GettyImages IL
|
המצרכים :תבנית עגולה מספר 22:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מערבבים במיקסר כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, חצי כוס קקאו וכוס קמח תופח. 3 מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ומערבבים. 4 שופכים לתבנית משומנת קלות ואופים למשך 30-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם - אם הוא יוצא לח העוגה מוכנה. 5 להכנת הציפוי: מרתיחים את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. שוברים את השוקולד בקערה ומוזגים מעליו את השמנת הרותחת. מערבבים היטב לקבלת לציפוי שוקולד חלק ומבריק. שופכים על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן. 6 כשהעוגה מתקררת קצת, מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ושומרים במקרר. ** לעוגת שוקולד פרווה: מחליפים את השמנת המתוקה שבעוגת השוקולד בשמנת צמחית, מיץ תפוזים או אפילו מים, ואת השמנת שבציפוי בשמנת צמחית או ב-50 גרם מרגרינה בטעם חמאה. >> והנה עוד המון עוגות שוקולד שאלות תשובותאפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין? אין בעיה להחליף אותו בקמח כוסמין לבן. אם רוצים קמח מלא - כדאי להחליף רק חצי מהכמות, ולהגדיל מעט את כמות הנוזלים. האם חובה להשתמש במיקסר? לא. אפשר לערבב את הבלילה במטרפה ואפילו בכף עץ. זה לא יותר מדי סוכר ושמן? לא, זה המתכון. אבל אם רוצים אפשר להפחית כרבע מכמות השמן ובערך שליש מכמות הסוכר. אפשר להחליף את השוקולד המריר בציפוי בשוקולד חלב? כן.
|