1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 טורפים את הביצים בקערה.
3 מוסיפים בהדרגה את הסוכר וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים את את השמן, המים או מיץ התפוזים, תמצית התפוז והווניל. מערבבים.
5 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).
6 מעבירים את התערובת לתבניות משומנות ומרופדות בנייר אפייה, ואופים 15 דקות.
7 בינתיים, מערבבים את הפירות היבשים או קליפות ההדר המסוכרות עם כף קמח.
8 אחרי שהעוגה נאפתה 15 דקות, מוציאים אותה ומפזרים את הפירות המיובשים בעדינות מעל הבלילה. מחזירים לתנור לעוד 15-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר. נוסטלגיה בתבנית | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגה אנגלית עם פירות מיובשים או קליפות הדר. רכה ונימוחה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!