חיתוכיות שוקולד פריכות לא מהעולם הזהקבלו את נס פך השמן של ימינו: חיתוכיות שוקולד שיחזיקו מעמד אפילו שבוע בקופסה אטומה (כל עוד לא תחסלו אותן קודם, כמובן. וזה אתגר לא קטן)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים. 3 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתגבש עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים את החמאה מהדפנות ומפעילים אותו שוב. 4 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון.
חיתוכיות שוקולד | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
5 את שני השלישים שנותרו מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה. 6 מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון לכ-10 דקות. 7 מורחים את ממרח השוקולד על הבצק האפוי ומשטחים לשכבה אחידה בעדינות (נעזרים בפלטה קטנה או בגב של כף). 8 מוציאים את הבצק מהמקרר, קורעים ממנו חתיכות קטנות ומפזרים בשכבה אחידה על השוקולד כך שכולו יכוסה. 9 אופים כ-25 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כשעה. 10 מחלצים את המאפה בעדינות מהתבנית, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה.
חיתוכיות שוקולד פריכות | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
לבלוג של עדי - עדיקוש ** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022
|