1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ התפוזים, קליפת התפוז והווניל ולשים במהירות איטית.
2 מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים 10 עד 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק אחיד וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעתיים או יותר, עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר).
4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במזלג בקערה לקבלת ממרח סמיך ואחיד.
5 עיצוב העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהצד הרחב.
6 פורסים את רולדת הבצק ל-16 שבלולים, ומסדרים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
7 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). אופים את העוגה 25-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
8 בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לקבלת תערובת אחידה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כמה דקות ומורחים את הציפוי.
שושני שמרים תפוז. מאפה שכולו וואו | צילום:
עדי קלינגהופר
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!