1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים שמן וטורפים שוב. מוסיפים שמנת וחלב חם וטורפים.
3 מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים שלושה רבעים מהבלילה לתבנית. לשאר הבלילה מוסיפים נוטלה וקקאו ומערבבים היטב.
5 מוזגים את בלילת הנוטלה מעט הבלילה הלבנה ומערבבים בסכין ליצירת דוגמת שיש.
6 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
7 מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים.
עוגת שיש נוטלה רכה רכה | צילום:
קרן אגם
** העוגה תישמר ארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.
** אפשר להמיר את הנוטלה בכל ממרח שאוהבים.
** לגרסת פרווה מחליפים את הנוטלה בנוטלה צמחית, את השמנת להקצפה מחליפים בקרם קוקוס או בשמנת צמחית ואת החלב בתחליף חלב.