המצרכים :לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)
למוס:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות.
קולים את האגוזים כחמש דקות | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
2 מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים. 3 יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות.
יוצקים את התערובת, ומצננים כחצי שעה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
4 מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות. 5 מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה. 6 שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה.
מקפלים לתערובת השוקולד | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
7 מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים.
יוצקים לתבנית על תחתית האגוזים ומקפיאים | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
8 מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת.
מביאים שמנת מתוקה וכף אספרסו לסף רתיחה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
יוצקים על השוקולד מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
9 יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה
|