1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.
3 שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.
4 מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.
5 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
6 מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.
7 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת היטב.
8 שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אל תחכו שהקיסם יצא יבש).
9 מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.
* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.
בראוניז כמו בנולה | צילום:
יעל קצב
שאלות תשובות
יצאה לי עוגת שוקולד רגילה, למה?
בבראוניז זמן האפייה הוא קריטי. אם אופים אותם אפילו דקה-שתיים יותר מדי - הם מתייבשים והופכים לסתם עוגת שוקולד. בפעם הבאה בדקו אותם עם קיסם כבר אחרי 15 דקות. הוא צריך לצאת עם פירורים לחים ולא יבש.
אפשר לאחסן במקרר? כמה זמן?
אפשר. במקרר הבראוניז יישמרו כשבוע.
אפשר להפחית בכמות הסוכר?
אנחנו בעד להיצמד למתכון, אבל יש גולשים שמספרים שהכינו את הבראוניז עם שני שליש ואפילו חצי מכמות הסוכר והם יצאו מוצלחים.
אפשר להמס את השוקולד והחמאה במיקרו?
כן. מחממים בכל פעם 30 שניות, ומערבבים.
במה ממירים את החמאה לגרסה פרווה?
אפשר להמיר את החמאה ב-76 גרם שמן קוקוס.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
כן, אבל במקרה כזה כדאי להפחית מעט סוכר כי שוקולד חלב הוא מתוק יותר.