1 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום 5-6 דקות, לקבלת תערובת תפוחה.
2 מוסיפים שמן וממשיכים להקציף. מוסיפים שמנת חמוצה ווניל ומקציפים שוב.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, בתחתית ורצוי גם בדפנות (לחלופין אפשר לשמן את הדפנות).
5 מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים עם הסוכר החום והקינמון.
6 מוזגים חצי כוס מייפל לתבנית, מפזרים על המייפל את הבננות ועליהן את תערובת האגוזים.
7 מוזגים מלמעלה את בלילת העוגה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
8 כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ושופכים את יתרת המייפל מעל.
עוגת בננות מייפל עם טריק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגת בננות הפוכה. יש גם אגוזים במסיבה! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
9 מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד.
** לגרסה פרווה ממירים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.