1 מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סוכר ומלח. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים קמח, קורנפלור או קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. שומרים את התערובת במקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים (נזהרים מחימום יתר). בעזרת כף, יוצקים 12 דיסקיות (כ-30 גרם לדיסקית) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעט מלח אטלנטי. מקפיאים כרבע שעה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 45 גרם. בידיים משומנות קלות, פוחסים כל כדור, מניחים במרכזו דיסקית שוקולד ומכסים בכדור פחוס נוסף (ליצירת כדור ממולא גדול).
5 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים 6 עוגיות בכל תבנית במרווחים שווים ואופים 12 דקות. מקשטים במטבעות שוקולד מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומצננים.
** העוגיות נשמרות עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות עד 3 חודשים, להפשיר ולחמם מעט לפני ההגשה.
עוגיות שושנים נוטלה | צילום:
נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים
טיפ
איך מגוונים? מחלקים את הבצק לשני חלקים – לאחד מוסיפים רבע כוס קורנפלור ולשני רבע כוס קקאו, לקבלת בצק בהיר ובצק כהה. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך מכל בצק, מאחדים ביניהם וחותכים באמצע. פוחסים מעט ומקבלים דוגמת שיש, להרכבת עוגיות בשני צבעים.
המתכון מתוך אוסף המתכונים של תומר אומנסקי, הוצאת קוראים. להשיג בחנויות הספרים, באתר של סטימצקי ובאתר ההוצאה. לרכישה
אוסף המתכונים של תומר אומנסקי. הכריכה | צילום:
נדב מרגלית, "אוסף המתכונים", הוצאת קוראים
עוד מתכונים מהספר של תומר אומנסקי
בתיאבון!