עוגיות לימון בציפוי שקדים בשוקולד
לפעמים השלם מתוק יותר מסך חלקיו: עוגיות לימון ושקדים פשוטות אך מהממות למטה, פרוסות שקדים מצופות שוקולד מטומפרר למעלה, וביחד: ביס מושלם של בסיס לימוני ופריך וציפוי מתוק וקראנצ'י. כמו החיים, לא?

זמן עבודה
שעהזמן כולל
שעה וחצירמת קושי
בינוניכשרות
חלביהמרכיבים
טבלת המרותלעוגיות:
- 520 גרם קמח
- 3 גרם מלח
- 320 גרם חמאה קרה, בקוביות
- 160 גרם סוכר
- 50 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם ביצים
- קליפה מגוררת מ-3 לימונים
לשקדים בשוקולד:
- 150 גרם סוכר
- 50 מ"ל מים
- 300 גרם שקדים משובבים
- 600 גרם שוקולד מריר
- דפי זהב, לעיטור
אופן ההכנה
לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים סוכר ואבקת שקדים ומעבדים בקצרה. מוסיפים ביצים וקליפת לימון מגוררת ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה. משטחים את הבצק על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-15 דקות להזהבה. מצננים.
בסיר קטן מבשלים סוכר ומים עד לסירופ סוכר שמגיע ל-117 מעלות. מוסיפים שקדים משובבים, מערבבים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהסירופ מצטמצם. מסירים את השקדים ומצננים.
מטמפררים את השוקולד: קוצצים דק 20% מכמות השוקולד המריר ומניחים בצד. ממיסים את יתרת השוקולד בסיר המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים), ומחממים לטמפרטורה של 55 מעלות. מוסיפים את השוקולד הקצוץ בהדרגה תוך עירבוב מתמיד עד שהטמפרטורה מגיעה ל-31-32 מעלות. מוסיפים את השקדים המסוכרים ומערבבים כך שמצופים לחלוטין.
מנטפים בעזרת כפית תלוליות של שקדים מצופים בשוקולד על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתייצב. קורצים מהבצק עיגולים קטנים, ומצמידים לכל עוגייה תלולית שקדים מצופים. מעטרים בדפי זהב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים