רולדת קרם שוקולד לבן ועדשיםמכירים את השיר על החגיגה והעוגה, איפה-איפה וכל זה? אז על כזאת בדיוק אנחנו חושבים כשאומרים לנו "חגיגה": רולדה צבעונית, פשוטה וטעימה באמת, עם שוקולד וסוכריות וקרם שוקולד לבן, שעושה שמח בלב וטוב על הנשמה
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 19/10/17 07:49
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לקרם שוקולד לבן ועדשים:
לרולדה:
לציפוי ועיטור:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 לקרם השוקולד הלבן והעדשים: ממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד הלבן עם חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר. 2 לרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר ומלח למשך 6-7 דקות (את הסוכר מוסיפים בהדרגה), עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים קלות עד להטמעה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים לקבלת תערובת חלקה. 4 משטחים את הבלילה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות במדף העליון בתנור עד להזהבה יפה. מקלפים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים מיד את הרולדה החמה במגבת נקייה. מצננים לשעה. 5 מעבירים את קרם השוקולד הלבן לקערת המיקסר ומקציפים קצרות לריכוך. מוסיפים תמצית וניל ואת יתר השמנת המתוקה בהדרגה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. 6 מעבירים רבע מכמות הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן עבור העיטור ושומרים בינתיים במקרר. 7 פותחים את הרולדה, מטפטפים רום או ברנדי ומשטחים את יתר הקרם. מפזרים על הקרם סוכריות עדשים ומגלגלים את העוגה מהצד הרחב לרולדה הדוקה. 8 לציפוי ועיטור: ממיסים יחד במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד המריר עם חמאה וחלב ומערבבים עד לקבלת ציפוי חלק. מקררים עד שהציפוי אינו חם למגע ומעט סמיך, ויוצקים אותו בכף על הרולדה כך שינטוף מהצדדים. 9 מעטרים את הרולדה בזילופי קרם שוקולד לבן, מכסים אותה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני האכילה. לפני ההגשה מקשטים בסוכריות עדשים. לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות |