1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה ומחית הווניל, עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל בעדינות עד לקבלת בצק אחיד - ולא יותר.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ.
6 קורצים עוגיות עגולות – חצי מהן שלמות וחצי עם חור קטן במרכז. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה.
7 אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (שימו לב, זמן האפייה יכול להשתנות בין תנור לתנור). מוציאים ומצננים לחלוטין.
8 מזלפים ריבת תות במרכז של כל אחת מהעוגיות השלמות, ומפזרים אבקת סוכר רק על העוגיות עם החור.
9 מכסים כל עוגייה עם ריבה בעוגייה עם חור (ואבקת סוכר), ליצירת סנדוויץ'.
עוגיות חמאה ריבה קלאסיות. שורות שורות | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
** אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים או לשלב כמה סוגים, ואפשר להכין את העוגיות עם ממרח שוקולד.
** העוגיות יישמרו היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!