1 מכינים את קוביות התפוחים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
2 מערבבים בקערה למיקרוגל סוכר וניל, קינמון, מים רותחים ואת קוביות התפוחים. מחממים במיקרוגל כשהקערה מכוסה במשך 5 דקות לריכוך חלקי.
3 מכינים את הבלילה: בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר ושמן. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד (וזהו!).
4 מוסיפים את קוביות התפוחים החמות לבלילה (כולל הנוזלים בתחתית הקערה) ומערבבים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
5 אופים 45 דקות עד להשחמה (קיסם שננעץ יוצא יבש). מצננים לגמרי.
6 חותכים לריבועים, מזלפים פסים של מייפל לקישוט על כל ריבוע ומגישים.
* המתכון מתאים לתבנית מרובעת 25X25 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
* למתכון טבעוני: במקום ביצים - כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר + חצי כפית אבקת סודה לשתייה + כפית חומץ.
המתכון מתוך הספר "מתוק בבית" של קרין גורן, הוצאת תכלת.
שאלות תשובות
אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן. במקום 200 גרם שמן - 230 גרם חמאה.
אפשר לוותר על הקינמון?
כן.
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא?
עדיף לא להמיר את כל הכמות - אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח.
יש לי רק ביצים XL. בכמה להשתמש?
3
אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק?
כן. הכמות מתאימה ל-2 תבניות.
אפשר להקפיא את העוגה המוכנה?
כן.