https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פיתות של הקוסם

חברים, אין שום סיבה לפחד מהפיתה. אנחנו, שכבר אופים חלות ולחמים כאילו נולדנו עם שמרים ביד, יכולים לדלג ללא היסוס לצעד הבא ולאפות את הפיתות שלנו בעצמינו. איך מתחילים? כמו כל דבר טוב בחיים, עם מתכון לקסם

|הקוסם| פורסם12:32
פיתות נאפית בתנור של הקוסם (צילום: באדיבות הקוסם)
צילום: באדיבות הקוסם
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • כף סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום מקסימלי, רצוי עם אבן אפייה. אם אין אבן מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור ונותנים לה להתחמם.

2בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים.

3מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות.

4עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים לעשרים חתיכות. אפשר ואף רצוי לשקול כדי לחלק שווה בשווה.

6מכדררים לעשרים כדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת בד. מתחילים לרדד את הכדורים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך. עובדים לפי סדר גלגול הכדורים, את הכדור שכדררנו קודם מרדדים קודם וכן הלאה.

7מתפיחים את הבצק המרודד כ-15 דקות.

8אופים על התבנית שהלהטנו או על האבן וצופים בפלא קורה - הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית בערך.

9אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות (ממש קלות, הן אמורות להישאר די לבנבנות).

10מוציאים מהתנור ומכסים במגבת בד עד שהן מתקררות מעט.

>> ומה תשימו בפיתה? הנה מתכון לשווארמה של הקוסם https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-special/Recipe-4e1ddd3974c9251006.htm?Partner=interlink
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il