1מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.
אלסטי וחלק זה ככה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל2יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט קנולה ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי (3 לחלה רגילה, או יותר לקליעה מיוחדת), ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
4מחממים תנור ל-180 מעלות.
5יוצרים מהכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה נוספת, או עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. מברישים בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.
כמה כיף לפרוס חלה ולגלות בפנים כתום|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל>> הנה עוד כמה חלות סופר מגניבות https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-cffbfd62f327e41006.htm?Partner=interlink
>> וגם מתכון מיוחד, לחלה שנשארת טרייה שלושה ימים https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-b0942c78b9b0051006.htm?Partner=interlink
>> רק עוד קצת: מתכונים לסוכות https://www.mako.co.il/food-holiday-recipes/sukkot-recipes?Partner=interlink