https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל

חטיפים פריכים ומלוחים בציפוי גבינתי

|"סיפור בולגרי", ידיעות ספרים| פורסם15:29
סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

  • 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)

  • 100 גרם חמאה רכה או 50 גרם חמאה ו-50 גרם מרגרינה
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קשקבל מגורר
  • 1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי

  • ביצה להברשה

  • קשקבל מגורר לקישוט
  • שומשום
  • פפריקה אדומה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים היטב לבצק גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם יותר).

2מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. משמנים או שמים ניר אפייה על תבנית שטוחה . חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.

3מברישים את מקלות הבצק בביצה, מפזרים קשקשבל מגורר או שומשום או פפריקה אדומה.

4אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-12 דקות. מצננים וטורפים מיד!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il