לחמניות משה בתיבהמשה בתיבה יכולה להיות מנה שמכינים לילדים של אחרים בשביל שיעסיקו את הפה ויהיו פחות דורשניים, או מאפה שמרים רב קסם שמכינים למשפחה או לחברים, ומתמוגגים ביחד מול סרט טוב. קרן אגם עם מתכון לאופציה השנייה![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :ל-12-14 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית-בינונית. מוסיפים לאט לאט קמח, ביצה ושמן זית, ואז את יתרת המים (לאט לאט, לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). 2לשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. 3משמנים מעט קערה, מעבירים את הבצק ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי. 4מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים לכדורים של 70 גרם כל אחד. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים ל-10 דקות. 5מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים כל כדור בצק לרצועה ארוכה בעזרת מערוך. מניחים נקניקייה בקצה שקרוב אליכם ומגלגלים ללחמנייה. לפני האפייה|צילום: נופר צור, mako אוכל איזו תיבה סידרנו למשה!|צילום: נופר צור, mako אוכל לחמניות משה בתיבה|צילום: נופר צור, mako אוכל6מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהלחמניות תפוחות מברישים אותן בביצה טרופה ומקשטים בשומשום. 8אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם עם מלא קטשופ וחרדל ליד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |