מקלות זיתים של מאפיית לחמיםחטיף ממכר עם זיתים בשני צבעיםאורי שפט|"לחם בבית", מאפיית לחמים| פורסם26/10/0910:17 ![]() צילום: דניאל לילה |
המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:אופן הכנת הבצק: 1בודקים היטב שהזיתים נקיים מחרצנים. מערבבים אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה וקמח הדורום. 2יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. 3מוסיפים לפי הסדר את שני סוגי הקמח והמלח. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 5 דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך. 4מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת הזיתים ולשים עוד דקה, עד שהזיתים נבלעים בבצק ולא יותר. חשוב לא לערבב יותר מדי ( זה בסדר אם יהיו זיתים וקוביות גבינה שלא נבלעו לגמרי בבצק). 5מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים דקה ומגלגלים לכדור. התפחה: 6מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 7מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים אותו בעזרת כף היד למלבן. 8חותכים את הבצק בעזרת סכין או "קלף בצק" ל-15 רצועות ארוכות ושוות. 9מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך של 25 ס"מ. מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40 דקות. 10ב-15 הדקות האחרונות של ההתפחה, מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה. אפייה: מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ואופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> לכל המתכונים לשבועות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |