https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמעג'ון

הגרסה הטורקית, הבשרית והנפלאה לפיצה. הלחמעג'ון, אותה פיתה ביתית הנאפית עם בשר טחון, צנוברים ובתיבול נדיב ומשמח - והזמן במטבח? פחות ממה שאתם חושבים

|מאסטר שף VIP| פורסם15:33
 לחמעג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק:

  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרים
  • ½1 – 1 כוס וחצי מים
  • ½1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

לתערובת הבשר:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • 400 גרם בשר כבש טחון או בשר בקר טחון
  • 1 עגבנייה קטנה, חתוכה לקוביות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן צנוברים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

2המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף הקצוצים ומטגנים.

3מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.

4מוסיפים את העגבנייה החתוכה ומבשלים כמה דקות נוספות.

5מוסיפים את הצנוברים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומקררים מעט.

6מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל כדור, עם מעט קמח, לעיגול בינוני-עבה או דק לפי בחירתכם. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את עיגולי הבצק.

7מחממים תנור ל-210 מעלות. מפזרים על כל עיגול בצק שכבה דקה ונדיבה של תערובת הבשר ומטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.

8אופים בתנור כ-10-20 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים ומפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il