https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מסאחן

רצועות מוקפצות של עוף ובצל המוגשות על מצע בצק פיצה פריך ומשובח

מסאחן (צילום: תוכנית הבוקר של קשת)
צילום: תוכנית הבוקר של קשת
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כרעיים עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות

  • 4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1 כף סומק
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

לבצק

  • 2 כוסות קמח

  • 25 גרם שמרים
  • 5 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ולאחר דקה גם את רצועות העוף. מטגנים עוד כ-2 דקות, מוסיפים תבלינים, סומק, מלח ופלפל.

2להכנת הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.

3בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

4מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות.

5לאחר ההתפחה לשים כ-4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.

6פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני בצק פיצה.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר ואופים בתנור שחומם מראש למשך 8 עד 10 דקות ומגישים.

* מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il