https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בורקס גבינה

מתכון מנצח למאפה הבלקני הכי אהוב בארץ - חם, פריך וחמאתי בדיוק כמו שצריך

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e5ee580d39e6a11004.htm|מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן| פורסם07:09
בורקס גבינה (צילום: מטבח ישראלי, על השולחן, מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן)
צילום: מטבח ישראלי, על השולחן, מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר וקר
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 חלמון טרוף
  • חצי כוס שומשום

למלית:

  • 2 גביעים גבינת קוטג' 9%
  • רבע כוס גבינת פטה, מגוררת וסחוטה מנוזלים
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כף קמח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-240 מעלות.

2להכנת המלית: מערבבים את החומרים לממרח אחיד.

3מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן דק בעובי 2 מ"מ.

4חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים כף וחצי גדושות של מלית ומורחים את השוליים בביצה טרופה. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים את הבורקס במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף ומפזרים שומשום.

5אופים 8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-35 דקות לקבלת בורקס זהובים ופריכים ואפויים גם מבפנים. מגישים מיד.

>> וכאן ישמתכונים לשבועות https://www.mako.co.il/food-shavuot?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il