פוקאצ'ה עם תוספותלא תאמינו כמה זה פשוט: נכון, צריך ללוש את הבצק, אבל חוץ מזה – הפוקאצ'ה בערך מכינה את עצמהגולי פנחסובhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-37e7f7adb960a11004.htm|בית הלחם קמחים http://www.kmahim.co.il/| פורסם09/02/1115:18 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (10 מנות):
לתוספות
אופן ההכנה:1לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק (אם משתמשים בקוביית שמרים - מפוררים אותה פנימה). מכסים בניילון נצמד ומניחים לכ-20 דקות. 2מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים. מכינים 3 תבניות עם נייר אפייה, ומורחים כל נייר אפייה בשמן זית. על כל נייר מניחים כדור אחד. זולפים עוד שמן זית ומשטחים את הכדור קלות בעזרת האצבעות. 3מניחים לכ-20 דקות נוספות. מוודאים שהבצק מצופה בשמן זית, כדי שלא יתייבש. אם חוששים – אפשר לכסות בניילון נצמד. 4משטחים את הבצקים שוב בעזרת האצבעות, עד שהם מגיעים לכל פינות התבנית. 5מניחים להתפחה של כחצי שעה, יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומפזרים את התוספות הרצויות (ראו מיד). 6מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כל תבנית כ-20 דקות, עד להזהבה. לתוספות: 1פסטו, מוצרלה ועגבניות: לאחר ההתפחה ולפני האפייה מורחים בנדיבות פסטו בזיליקום על חלקה העליון של הפוקצ'ה. מעל מסדרים פרוסות של עגבנייה, ועליהן מפזרים מוצרלה מגורדת. אופים לפי המתכון. 2בטטה ובצל סגול: פורסים במנדולינה פרוסות דקיקות (3 מ"מ בערך) של בטטה, ומסדרים על הבצק התפוח כך שיכסו את כולו. מפזרים מעל פרוסות של בצל סגול ומעל כל זה מזלפים בשמן זית (אפשר להבריש, אם מעדיפים). בוזקים מלח, פלפל, עשבי תיבול טריים ומעט סוכר, ואופים לפי המתכון. 3פוקצ'ה בסגנון איטלקי: מערבבים בקערה חצאי עגבניות שרי, פטריות שמפיניון, בצל סגול, בזיליקום, פלפל, מלח ושמן זית. מפזרים בנדיבות רבה מעל הבצק התפוח ואופים לפי המתכון. לקראת סוף האפייה מפזרים חתיכות של מוצרלה טרייה. 4תפוחי אדמה וגבינות: מכינים מראש קוביות תפוח אדמה קלוי (שוטפים תפוחי אדמה בינוניים ועוטפים בנייר אלומיניום. מניחים בתוך תבנית קילו מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה. אופים כשעה וחצי ב-220 מעלות). מפזרים את תפוחי האדמה בנדיבות מעל הפוקצ'ה, מפזרים מעט מוצרלה מגורדת ואופים. מיד לאחר האפייה מפזרים פרמג'אנו ראג'יאנו, ומטפטפים בנדיבות שמן זית מתובל בהמון עשבי תיבול טריים קצוצים ועם מעט פלפל חריף. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fפוקאצ'ה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%A6%27%D7%94לחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9Dמאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94מוצרלה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%9C%D7%94בזיליקום https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9Dעגבניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAאוכל איטלקי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |