https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בייגלה ירושלמי ממכר

עם כל הכבוד למאפים מפונפנים, כולם יודעים ששום דבר לא משתווה לבייגלה ירושלמי שיצא הרגע מהתנור - פריך מבחוץ, רך וענוג מבפנים, ועוד לא אמרנו מילה על הריח. פרגנו לעצמכם את המתכון הזה ותודו לנו אחר כך

|mako אוכל| פורסם11:37
בייגלה שומשום ירושלמי (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
צילום: קרן לוי, mako אוכל
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

  • 1 קילו קמח לחם
  • כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 550 מ"ל (2 כוסות ושליש) מים קרים
  • 50 מ"ל (3 כפות) שמן זית
  • כף מלח

לציפוי:

  • קערת מים
  • 1/2 ק"ג שומשום

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות במהירות אטית.

2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית.

3יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף).

4מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים בגודלם. יוצרים חור בעזרת האגודל במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה. טובלים את הבייגלה בקערת המים ומיד בקערת השומשום משני הצדדים, ומסדרים ברווחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

5אופים את הבייגלה כ-20 דקות עד הזהבה.

* מומלץ להגיש עם קעריות שמן זית איכותי וזעתר.

* הבייגלה נשמר מצוין בהקפאה.

>> עשה לכם חשק לעוד? בואו לפייסבוק שלנו https://www.facebook.com/search/str/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%20%D7%98%D7%95%D7%91/keywords_top

>> והנה 13 שימושים מגניבים למטחנת הפלפל שלכםhttps://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/SOS/Article-3586a2480c65051006.htm?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il