בייגלה ירושלמי ממכרעם כל הכבוד למאפים מפונפנים, כולם יודעים ששום דבר לא משתווה לבייגלה ירושלמי שיצא הרגע מהתנור - פריך מבחוץ, רך וענוג מבפנים, ועוד לא אמרנו מילה על הריח. פרגנו לעצמכם את המתכון הזה ותודו לנו אחר כךבל קפצן|mako אוכל| פורסם18/01/2111:37 ![]() צילום: קרן לוי, mako אוכל |
המצרכים (15 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות במהירות אטית. 2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית. 3יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף). 4מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים בגודלם. יוצרים חור בעזרת האגודל במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה. טובלים את הבייגלה בקערת המים ומיד בקערת השומשום משני הצדדים, ומסדרים ברווחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. 5אופים את הבייגלה כ-20 דקות עד הזהבה. * מומלץ להגיש עם קעריות שמן זית איכותי וזעתר. * הבייגלה נשמר מצוין בהקפאה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |