פיליקס – משולשי בצק מטוגניםעלי פילו פריכים במילוי גבינתי, חם וטעיםענת אחירון ואורית חמיאל|"סיפור בולגרי", ידיעות ספרים| פורסם18/04/1015:30 ![]() צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים |
המצרכים (20 מנות):
למילוי
אופן ההכנה:1מערבבים היטב את חומרי המילוי. 2פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך. 3על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו). 4מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה. תגיות:מאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94בולגרי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%99בצק https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%A7מטוגן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%92%D7%9Fבורקס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1גבינה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |