https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

סקונס מהירים

לחמניות המהירות ביותר בעולם וכנראה גם הידידותיות ביותר, נימוחות מבפנים ופריכות מבחוץ. קלאסיקה אנגלית קלילה, ללא צורך במערוך, מיקסר או התפחה

|mako אוכל| פורסם14:06
סקונס מהירים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% + 1/4 כוס נוספת (60 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את מיכל השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת כף. במידה והתערובת יבשה מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה. בכל פעם כף אחת בלבד, עד שהקמח נספג כולו והבצק רך. לשים את הבצק לישה קצרה מאוד בעזרת הידיים (כ-4-5 קיפולים בלבד).

3מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. בעזרת הידיים משטחים את הבצק לעובי של כ–1.5 ס"מ. הבצק לא יראה אחיד, אבל זה בסדר גמור. קורצים צורות עגולות בעזרת חותכן עגול בקוטר של 4-5 ס"מ. נסו ליצור עיגולים רבים ככל שניתן. מניחים את עיגולי הבצק במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. את הבצק שנותר מאחדים קלות ובמהירות, משטחים שוב לעובי של 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים נוספים.

4אופים כ-12-14 דקות, עד שהסקונס תופחים מאוד ומזהיבים קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ואוכלים בעודם טריים מאוד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il