https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • מכל שמנת חמוצה
  • 600 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 חלמונים

על הבצק

  • 200 גרם גבינת מוצרלה יבשה
  • 100 גרם גבינת עזים בגליל פרוסה לפרוסות
  • קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
  • כפית וחצי אורגנו יבש
  • שן שום כתושה
  • 4 כפות שמן זית
  • תוספות (זיתים, בצל, פטריות, טונה, תירס או כל דבר אחר שהילדים אוהבים)

אופן ההכנה:

ממוססים את השמרים היטב בתוך השמנת עד שאין גושים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, החמאה וכף שמן זית. מאחדים את שתי התערובות ולשים עד שמתקבל בצק. יוצרים גומה במרכז הבצק ושופכים לתוכה את החלמונים. לשים היטב עד לקבלת בצק אוורירי וגמיש. חוצים את הבצק, עוטפים כל חצי בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות. בינתיים מגררים גס את המוצרלה, פותחים קופסה של עגבניות מרוסקות ומוסיפים לה ארבע כפות שמן זית, שן שום כתושה ואורגנו מיובש. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק עד שהוא מגיע לרוחב התבנית הרצויה. מושחים את התבנית בשמן זית ומעט חמאה, מניחים בתוכה את הבצק ומורחים עליו את רוטב העגבניות. מפזרים את המוצרלה, את פרוסות גבינת העזים ואת התוספות. אופים במשך 35-45 דקות.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il