ביף וולינגטון של גורדון רמזיהמתכון המקורי למנה האנגלית המסורתית של שף העל גורדון רמזי - בשר פילה, עטוף בפטריות ובצק עלים. ויש גם וידאו|mako אוכל| פורסם14/01/1310:48 ![]() צילום: Lauri Patterson, Istock |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2מחממים שמן במחבת. בינתיים ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר מכל צדדיו. צורבים אותו במהירות מכל הכיוונים - גם הארוכים וגם הקצרים בקצוות. הבשר לא צריך להתבשל, רק לקבל צריבה. מניחים בצד להתקרר. 3אחרי שהבשר מתקרר מורחים אותו בחרדל מכל הצדדים. 4קוצצים גס את הפטריות, מתבלים, ומרסקים אותן יחד עם שן השום והעלים מענף התימין במעבד מזון למחית גסה. מעבירים את המחית למחבת חמה ויבשה (ללא שמן) ונותנים לנוזלים שבתוך הפטריות להתאדות. כשהתערובת יבשה, מכבים את האש ומניחים בצד. 5פורסים על משטח העבודה ניילון נצמד. מניחים את פרוסות ההאם, בחפיפה קלה אחת על השנייה. מורחים את תערובת הפטריות בצורה אחידה על ההאם ובמרכז מניחים את הפילה. מגלגלים ביחד עם הניילון לרולדה - כך שההאם והפטריות עוטפים את הפילה באופן צמוד, וסוגרים את הניילון כמו סוכרייה. מניחים במקרר ל-15-20 דקות. 6מרדדים את בצק העלים לעלה דק יחסית. מוציאים את הפילה העטוף מהמקרר ומוציאים אותו מהניילון הנצמד. מניחים במרכז הבצק. מושכים את שולי הבצק בחלמונים וסוגרים את הבצק מעל הבשר. נפטרים מעודפי בצק וסוגרים יפה בצדדים, כשהתפר כלפי מטה. מושחים את החלק העליון בחלמונים ומניחים במקרר לכ-5 דקות להתקררות. 7לפני האפייה, אפשר למשוח את הבצק שוב בחלמונים. חורצים חריצים לא עמוקים בעזרת סכין קטנה בחלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות. נותנים למאפה לנוח כעשר דקות לפני שפורסים אותו. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:ביף וולינגטון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%99%D7%A3+%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%98%D7%95%D7%9Fפילה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94בקר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A7%D7%A8גורדון רמזי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%9F+%D7%A8%D7%9E%D7%96%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |