קיש גבינת עיזים עם בצל מקורמל ביין אדוםקיש בצק פריך עם מלית גבינת עיזים ובצל סגול מקורמל ביין אדום ומעט סוכרשי לי ליפא|באדיבות מחלבות גד| פורסם16/05/1423:04 ![]() צילום: דן לב, גד, מחלבות גד |
המצרכים :לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים. 2מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. 3מחממים תנור ל-175 מעלות. 4אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות. 5מגבירים את חום התנור ל-180מעלות. 6מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית, יין, סוכר ובצל ומביאים לרתיחה. מבשלים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מקורמל ולא נותרו נוזלים במחבת. מצננים 15 דקות. 7טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינת עיזים, עלי תימין ואת הבצל המקורמל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומשטחים. 8אופים בתנור החם 35-30 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. תגיות:קיש https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%99%D7%A9גבינת עיזים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA+%D7%A2%D7%99%D7%96%D7%99%D7%9Dבצל סגול https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%9C+%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9Cשבועות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |