https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קיש גבינת עיזים עם בצל מקורמל ביין אדום

קיש בצק פריך עם מלית גבינת עיזים ובצל סגול מקורמל ביין אדום ומעט סוכר

|באדיבות מחלבות גד| פורסם23:04
קיש גבינת עיזים עם בצל מקורמל ביין אדום (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

  • 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית סוכר
  • 1 ביצה (L)

למלית:

  • 2 כפות שמן זית

  • כוס (80 מ"ל) יין אדום יבש
  • 1 כף גדושה סוכר חום כהה
  • 3 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי של ½ ס"מ
  • 3 ביצים גדולות (L)
  • 1.25 כוסות (250 גרם) יוגורט כבשים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל (180 גרם) גבינת עז, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • עלים מגבעול של תימין

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים.

2מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3מחממים תנור ל-175 מעלות.

4אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.

5מגבירים את חום התנור ל-180מעלות.

6מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית, יין, סוכר ובצל ומביאים לרתיחה. מבשלים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מקורמל ולא נותרו נוזלים במחבת. מצננים 15 דקות.

7טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינת עיזים, עלי תימין ואת הבצל המקורמל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומשטחים.

8אופים בתנור החם 35-30 דקות עד שהקיש זהוב ויציב.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il