חלה אוקראיניתהאוקראינים מכינים את החלה הזו לאירועים חגיגיים כמו חתונה או קבלת פנים חשובה, ותמיד מגישים איתה קערית קטנה של מלח, כחלק מכללי הטקס. גדולים עליכם כללי הטקס? כפי שכולנו יודעים, אתם ממש לא לבד|mako אוכל| פורסם20/08/1912:21 ![]() צילום: Maksim Denisenko, ShutterStock |
המצרכים :
אופן ההכנה:1לשים יחד את כל המרכיבים במיקסר כ-7 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. 2לוקחים חתיכה מהבצק ויוצרים ממנה נחש ארוך. מגלגלים את הנחש סביב עצמו, ושומרים בצד. 3לוקחים עוד חלק מהבצק ושמים בצד, בשביל הקישוטים. 4מעצבים את הבצק שנותר לצורת כיכר עגולה. 5מקשטים את הכיכר - אפשר לרדד את הבצק, לקרוץ ממנו צורות של עלים או פרחים ולהדביק לכיכר, או ליצור מהבצק רצועה אחת ארוכה, וממנה להכין קישוטים כמו בסרטון. אם רוצים, אפשר להכין נחש בצק נוסף לחלקה העליון של הכיכר (כמו בתמונה). 6מסדרים את נחש הבצק מסביב לבסיס של הכיכר. מדביקים את הקישוטים לכיכר בעזרת מעט ביצה טרופה. מניחים את הכיכר המוכנה להתפחה של כחצי שעה נוספת. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8מורחים את החלה בביצה הטרופה ואופים כ-45 דקות. 9מגישים עם קערית קטנה של מלח. * רוצים להיות אוקראינים עד הסוף, ולהשאיר למלח מקום במרכז הכיכר? אין בעיה - פשוט אפו את הלחם כשבמרכזו כלי חרס, ובהגשה הכניסו אל החלל שנוצר קערית של מלח. תודה רבה לסבינה ולדמן. תגיות:חלה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%9C%D7%94החלה של שרה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%94+%D7%A9%D7%9C+%D7%A9%D7%A8%D7%94חלה אוקראינית https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%9C%D7%94+%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AAאוכל אוקראיני https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%99שרה נתניהו https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%A8%D7%94+%D7%A0%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |