https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלה אוקראינית

האוקראינים מכינים את החלה הזו לאירועים חגיגיים כמו חתונה או קבלת פנים חשובה, ותמיד מגישים איתה קערית קטנה של מלח, כחלק מכללי הטקס. גדולים עליכם כללי הטקס? כפי שכולנו יודעים, אתם ממש לא לבד

|mako אוכל| פורסם12:21
חלה אוקראינית (צילום:  Maksim Denisenko, ShutterStock)
צילום: Maksim Denisenko, ShutterStock
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 15 גרם שמרים טריים
  • כפית סוכר דק
  • 225 מ"ל מים חמימים
  • 400 גרם קמח
  • 8 גרם מלח
  • 3 כפות שמן חמניות

אופן ההכנה:

1לשים יחד את כל המרכיבים במיקסר כ-7 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

2לוקחים חתיכה מהבצק ויוצרים ממנה נחש ארוך. מגלגלים את הנחש סביב עצמו, ושומרים בצד.

3לוקחים עוד חלק מהבצק ושמים בצד, בשביל הקישוטים.

4מעצבים את הבצק שנותר לצורת כיכר עגולה.

5מקשטים את הכיכר - אפשר לרדד את הבצק, לקרוץ ממנו צורות של עלים או פרחים ולהדביק לכיכר, או ליצור מהבצק רצועה אחת ארוכה, וממנה להכין קישוטים כמו בסרטון. אם רוצים, אפשר להכין נחש בצק נוסף לחלקה העליון של הכיכר (כמו בתמונה).

6מסדרים את נחש הבצק מסביב לבסיס של הכיכר. מדביקים את הקישוטים לכיכר בעזרת מעט ביצה טרופה. מניחים את הכיכר המוכנה להתפחה של כחצי שעה נוספת.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מורחים את החלה בביצה הטרופה ואופים כ-45 דקות.

9מגישים עם קערית קטנה של מלח.

* רוצים להיות אוקראינים עד הסוף, ולהשאיר למלח מקום במרכז הכיכר? אין בעיה - פשוט אפו את הלחם כשבמרכזו כלי חרס, ובהגשה הכניסו אל החלל שנוצר קערית של מלח.

תודה רבה לסבינה ולדמן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il