פוקצ'ה זעתרמתכון קלאסי למאפה האיטלקי, האוורירי והטעיםאורי שפט|מאפיית לחמים| פורסם11/04/1010:37 ![]() |
המצרכים (6 מנות):
לציפוי
אופן ההכנה:1להכנת הבצק: יוצקים את המים הקרים לקערת הלישה במיקסר ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הקמח, ולשים, בעזרת וו הלישה, במהירות נמוכה כשתי דקות לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח והסוכר. 2מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות. עוברים למהירות גבוהה ולשים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. 3משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק בקערה. מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו. מקפלים את הבצק למעטפה על-ידי קיפול ארבעת הצדדים לאמצע. הופכים ומניחים בקערה, כך שהתפר פונה כלפי מטה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. 4מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו בעזרת סכין ל 6- חלקים שווים. 5מקפלים כל חלק לשניים, חוזרים ומקפלים באותה צורה עוד ארבע פעמים (מקפלים ומסובבים רבע סיבוב על המשטח, מקפלים ומסובבים שוב). 6מניחים על משטח מקומח היטב, מכסים, ומתפיחים עוד כ-30 דקות. 7כ-20 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-240 מעלות. 8מלהיטים בתנור תבנית אפייה הפוכה. מרפדים תבנית אפייה הפוכה נוספת בנייר אפייה, מקמחים קלות - ומותחים עליה שתי פוקצ'ות. 9מפזרים על הבצק מלח, זעתר, שומשום ושמן ולוחצים אותם לתוך הבצק עם קצות האצבעות. 10מחליקים את נייר האפייה שעליו מונחות הפוקצ'ות אל התבנית החמה שבתנור. אופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד קצת שמן זית ומצננים על רשת. חוזרים על אותה הפעולה עם שאר הפוקצ'ות. ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת"מבשלים" http://www.mevashlim2010.co.il/, התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. אורי שפט הוא אחד המציגים בתערוכה. תגיות:פוקצ'ה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%A6%27%D7%94זעתר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%96%D7%A2%D7%AA%D7%A8לחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9Dאפייה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94שמרים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |