מתכונים לשבועות
עוד מאפים לשבועות
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים ולשים 12 דקות.
2 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
3 משמנים את הידיים, מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה ביד.
4 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
5 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד, ומניחים ל-10 דקות.
6 מרדדים קלות כל כדור, מגלגלים לנקניק ומניחים שוב ל-10 דקות.
7 מרדדים שוב את נקניקי הבצק ומסובבים אותם לצורת בורג.
8 מכינים קערת מים ובקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
9 טובלים כל מקל בצק במים ואז בתערובת הציפוי, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים שוב, 30-45 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
10 אופים את מקלות הבצק כ-15 דקות, עד הזהבה. מיד בצאתם מהתנור מברישים אותם בשמן זית.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
מקלות בייגל. לפני האפייה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
מקלות בייגל לשבועות | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
חג שמח ושקט.