אוזני המן מלוחותהמאכל הפורימי בטוויסט מלוח ובמילויים מפתיעים![]() צילום: לירון אלמוג, על השולחן |
המצרכים (25 מנות):לבצק פאי
לאוזני המן
למלית דלעת
למלית ירקות אסיאתית
למלית תפוחי אדמה
אופן ההכנה:להכנת בצק פאי:1מערבבים מלח וסוכר במים כדי שיתמוססו. 2. פורסים דק את החמאה ומוסיפים לקמח תוך כדי ציפוי כל פרוסה בנפרד בקמח למניעת הידבקות. 3. עורמים את פרוסות החמאה וחותכים לקוביות קטנות. 4. מעבדים את הקמח עם החמאה על משטח עבודה או במעבד מזון במשך 2 דקות, עד שנוצרים גושי בצק. 5. מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק. 6. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-3 שעות. להכנת אוזני המן:1מרדדים את בצק הפאי לעלה דקיק במיוחד (½2-1 מ”מ). קורצים עיגולים באמצעות מיקד בקוטר 7 ס”מ. 2. מורחים את הבצק בביצה טרופה. 3. מניחים מלית במרכז (אם המלית נוזלית מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם). מקפלים לצורת אוזן ומברישים בביצה. 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-14 דקות. למלית דלעת:מקפיצים קוביות דלעת במחבת חמה עם חמאה, סוכר חום, מלח, פלפל וקינמון, עד שהדלעת מתרככת מעט ומצננים. למלית ירקות אסיאתית: מחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים בצל. מוסיפים גזר, כרוב, זוקיני, נבטים ושום וממשיכים להקפיץ כמה דקות. מתבלים בצ’ילי וסויה. אם הירקות מפרישים הרבה נוזלים, מסננים, מבשלים רק את הנוזלים לצמצום ומוסיפים לירקות. למלית תפוחי אדמה:1מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה במים. מצננים. מקלפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. 2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים לתפוחי האדמה. 3. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם פטרוזיליה קצוצה. תגיות:אוזן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%96%D7%9Fהמן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%94%D7%9E%D7%9Fמלוח https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97דלעת https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%93%D7%9C%D7%A2%D7%AAבצק https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%A7פאי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%90%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |