לאפות ביתיות מושלמותהפיתות העיראקיות האלה, שאנחנו נוהגים לקרוא להן לאפות, היו יכולות לאכלס קוממיות את המאפיות הטובות ביותר - אבל בינינו, מי צריך מאפייה כשמדובר במתכון כל כך פשוט וקל?
רות אופק
| mako אוכל
| פורסם 04/04/21 07:28
צילום: רות אופק, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן זית וכוס וחצי מהמים. שומרים את יתר המים להמשך הכנת הבצק למקרה הצורך. 2 לשים את החומרים עם וו לישה במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך אבל לא דביק. אם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה מים (לפיתות שבתמונה השתמשתי בכוס ושלושת רבעי). 3 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה. לבלוג של רות אופק - שמח במטבח https://happykitchen.co.il/ 4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד, מכסים בעדינות ומניחים ל-10-30 דקות. 5 בינתים מחממים מחבת רחבה ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן (אפשר לנגב את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן). 6 משטחים כדור בצק לפיתה דקה עד כמה שאפשר. אם הבצק מתנגד ולא נמתח מספיק, נותנים לו לנוח מכוסה על השיש עוד כמה דקות ומנסים שוב.
את הפיתות המוכנות מכסים במגבת | צילום:
רות אופק, mako אוכל
קלטו את הגמישות | צילום:
רות אופק, mako אוכל
7 מניחים את הפיתה על המחבת המחוממת ומטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לכסות את המחבת בשלב הראשון של הטיגון, כדי לאפשר לה לתפוח מהאדים שיצטברו בפנים. 8 חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק. 9 שומרים את הפיתות החמות בצלחת מכוסות במגבת – זה ישמור על הלחות והגמישות שלהן וימנע מהן להתייבש.
|
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |