לחמניות שוםלחמניות שום רכות ומשגעות שלא תוכלו להפסיק להכין ולאכוללירז נווה|פורום אוכל חלבי של תפוז http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=771&r=1| פורסם25/11/1008:41 ![]() צילום: פורום אוכל חלבי של תפוז |
המצרכים (8 מנות):
לציפוי
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה את הקמח יחד עם השמרית, הסוכר והמלח. מוסיפים את האורגנו, ושיני השום הכתושות ומערבבים. 2מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן הזית ואת המים בהדרגה וממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות, עד שנוצר בצק חלק, אחיד ורך. אם הבצק יוצא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח. 3מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. 4לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים. 5קורצים מכל כדור בצק בערך 6 כדורים קטנים כדי ליצור מיני לחמניות. 6משמנים את הידיים במעט שמן זית ומתחילים לעבוד: לוקחים כל כדור ומגלגלים אותו על משטח העבודה לצורת "נחש" קצר ושמנמן ומניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל הכדורים. 7מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מעל פטרוזיליה מיובשת ומלח גס. 8אופים בחום של 190 מעלות עד שהלחמניות שחומות. בערך 15 דקות. הלחמניות נסדקות מעט, אבל זה חלק מהיופי שלהן. >> למתכון המלא בפורום אוכל חלבי של תפוזhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=771 תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fלחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9Dלחמניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAשום https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%95%D7%9Dמאפים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9Dאפוי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |