https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות שום

לחמניות שום רכות ומשגעות שלא תוכלו להפסיק להכין ולאכול

לחמניות שום (צילום: פורום אוכל חלבי של תפוז)
צילום: פורום אוכל חלבי של תפוז
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1/2 קילו קמח

  • 25 גרם שמרית או כף שמרים יבשים
  • 2 קופסאות שמנת חמוצה 15% (400 גרם )
  • 8 שיני שום כתושות
  • בערך 1/2 כוס מים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 כפות שמן זית

לציפוי

  • שמן זית

  • מלח גס
  • פטרוזיליה מיובשת

אופן ההכנה:

1בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה את הקמח יחד עם השמרית, הסוכר והמלח. מוסיפים את האורגנו, ושיני השום הכתושות ומערבבים.

2מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן הזית ואת המים בהדרגה וממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות, עד שנוצר בצק חלק, אחיד ורך. אם הבצק יוצא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.

3מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

4לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים.

5קורצים מכל כדור בצק בערך 6 כדורים קטנים כדי ליצור מיני לחמניות.

6משמנים את הידיים במעט שמן זית ומתחילים לעבוד: לוקחים כל כדור ומגלגלים אותו על משטח העבודה לצורת "נחש" קצר ושמנמן ומניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל הכדורים.

7מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מעל פטרוזיליה מיובשת ומלח גס.

8אופים בחום של 190 מעלות עד שהלחמניות שחומות. בערך 15 דקות. הלחמניות נסדקות מעט, אבל זה חלק מהיופי שלהן.

>> למתכון המלא בפורום אוכל חלבי של תפוזhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=771

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il