חלת גביניותמקום מאוד מיוחד בלב שלנו שמור לגביניות, כך שאפשר להבין את ההתרגשות שלנו למראה החלות המתוקות היפהפיות האלה, שממולאות בגבינה. החדשות הכי טובות פה הן שהטכניקה סופר קלה וההכנה יותר פשוטה משנראה![]() צילום: יעל קצב, mako אוכל |
המצרכים :בצק ל 6-9 חלות (תלוי בגודל):
למלית:
להברשה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק בהדרגה לפי הסדר ולשים על מהירות נמוכה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. 2מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח (בחורף זה ייקח קצת יותר זמן, בערך שעה וחצי). 3בינתיים מכינים את המילוי: מעבירים לקערה שמים את מצרכי המלית וטורפים. מעבירים את המלית לשקית זילוף ושומרים במקרר. 4אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו על גבי משטח מקומח ובעזרת צלחת קורצים מהבצק עיגולים (אפשר בכמה גדלים). 5מפדרים קמח על הבצק ומקפלים אותו לחצי. בעזרת גלגלת או סכין יוצרים בחיבור של הצד המקופל 8-10 פסים ומשחילים: מתחילים מלמעלה למטה, בכל פעם הטבעת הגבוהה תעטוף את הטבעת הנמוכה. אחרי שמסיימים את הקליעה פותחים את העיגול לשניים ומזלפים בנדיבות מילוי לאורך כל הצמה. עוטפים את הבצק מהצדדים ומהדקים אחד על השני (כמו בסרטון). 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מניחים את כל החלות הממולאות והמהודקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של 20 דקות. 8מברישים את החלות בביצה טרוםה ואופים ל-20 דקות. חלת גביניות|צילום: יעל קצב, mako אוכללעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב https://www.instagram.com/yaelkazav/ או בטיקטוק https://www.tiktok.com/@yaelkazav2המהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |