https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פיצה פרימוורה על טורטייה

כבר שנים אנחנו מכינים פיצה-טורטייה בבית, תמיד עם רסק עגבניות וזיתים מקופסה. מי היה מעלה על דעתו שאפילו פיצה שמבוססת על בצק מוכן אפשר להכין עם סטייל של מסעדה (טוב, התשובה היא כנראה שפית של מסעדה)?

|לילי אנד בלום| פורסם08:09
פיצה פרימוורה על טורטייה (צילום: בועז לביא, לילי אנד בלום)
צילום: בועז לביא, לילי אנד בלום
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • טורטייה איכותית בקוטר 30 ס"מ
  • שמן לטיגון
  • שליש חציל בלדי, חתוך לקוביות
  • רבע פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • רבע פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 50 גרם מוצרלה מגוררת
  • 30 גרם פרמזן מגוררת
  • 30 גרם צ'דר מגוררת
  • 30 גרם גאודה מגוררת

לרוטב:

  • שן שום, פרוסה
  • אורגנו יבש
  • 4 עלי בזיליקום טריים
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם עגבניות מרוסקות
  • 50 גרם רסק עגבניות איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • עלי ארוגולה
  • מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מטגנים את השום עם האורגנו והבזיליקום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.

2מקפיצים את קוביות הפלפלים במעט שמן, ומניחים בצלחת בצד.

3מטגנים את קוביות החציל בשמן עמוק עד שהן משחימות, מסננים ומניחים בצלחת עם נייר סופג.

3מורחים את רוטב העגבניות באופן אחיד על הטורטייה, ומפזרים את הגבינות המגוררות בנדיבות.

4מפזרים מלמעלה הכל את הירקות המטוגנים, ואופים 10 דקות בחום מרבי (הטורטייה צריכה לקבל גוון חום ולהיות קריספית).

5מפזרים עלי ארוגולה, מטפטפים מעט מיץ לימון ושמן זית ומגישים מיד.

* המתכון באדיבות מסעדת לילי אנד בלום שבמלון הבוטיק לילי אנד בלום בתל אביב

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il