https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ח'וביז אספר (לחם צהוב)

הלחם הזה הולך הרבה הרבה אחורה, חזרה למסורת הכנענית, ועכשיו אנחנו מבינים איך הוא שרד כל הזמן הזה. יש בו כורכום (לכן הוא צהוב), תבלינים ולא מעט שמן זית, והוא לגמרי עושה חשק לחזור בזמן כמה אלפי שנים

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-a7bdb11caa16341006.htm|פסטיבל האוכל הערבי א-שאם| פורסם07:09
ח'וביז אספר (לחם צהוב) (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לחם ממקור כנעני, שהיה נהוג להכין פעם בשנה, ביום חמישי הראשון של חודש ניסן - היום שנקרא "חמיס אלאמוואת". ביום זה האמינו הכנענים שעולמם של המתים נמצא הכי קרוב לעולמם של החיים.

הלחם הוא צהוב בזכות הכורכום, ומעוטר בכרכובים בזכות תבנית חותם עגולה שניתן עד היום לרכוש בשווקים בערים ערביות גדולות. את הלחם מרדדים על החותם, ואוכלים אותו לצד מטבלים שונים או דבש. ישנם גם כאלו שעדיין מגישים אותו לצד ביצה קשה צבועה בצהוב (מקליפות בצלים), כמיטב המסורת הכנענית.

המצרכים (3 מנות):

  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס זרעי אניס טחונים
  • שלושת רבעי כוס קצח
  • 1 כוס שומשום מלא
  • 4 כפות גדושות כורכום
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 4 כפות מחלב טחון (תבלין)
  • 1 כוס שמן זית
  • כשלוש כוסות מים פושרים
  • מעט שמן זית לשימון החותם של הלחם

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שכל השמן נטמע בקמח. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד (אם הבצק קשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים).

3מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ (כדור טניס), מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כ-20 דקות.

4מוזגים מעט שמן זית לקערה קטנה. טובלים כדור בצק בקערת השמן, ומצמידים לחותם. מרדדים עם הידיים עד שהוא הופך לפיתה שמכסה את כל החותם בעובי של כחצי סנטימטר. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.

5הופכים את הבצק מהחותם ישירות לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כרבע שעה או עד שהפיתה מקבלת צבע חום זהוב.

* אין לכם חותם? הכל בסדר. מרדדים את כדורי הבצק לקוטר 10-15 ס"מ, מורחים בשמן זית משני הצדדים ויוצרים מסביב דוגמה עם מזלג.

>> מתכונים ללביבות https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-ab5d01f65e5bc21004.htm?Partner=interlink

>> מתכונים לסופגניות https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-4f23fa83e0c3431006.htm?Partner=interlink

>> כל המתכונים לחנוכה https://www.mako.co.il/food-holiday-recipes/hanukkah-recipes?Partner=interlink

מנת הלחם הצהוב תוגש במאפיית הבנקים במסגרתפסטיבל האוכל הערבי http://downtown.co.il/asham/?gclid=CjwKCAiA07PRBRBJEiwAS20SIDV5NBoQNqp8RAjTqLkZbGDsK63to9DK1JWVfn2NScFeAEz89PlllBoC8DAQAvD_BwEבעיר תחתית בחיפה, שייערך בימים רביעי-שישי הקרובים, 13-15 בחודש, בהשתתפות מעל ל-70 שפים ואנשי קולינריה שיתארחו במגוון מסעדות וברים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il