בורקס בשר של אבי לוילשבת הקרובה אנחנו לגמרי בונים על הבורקס הזה של אבי לוי, שבנוסף לבשר הטחון נהנה מנוכחות חצילית משמעותית. אפשר להכין כבורקס אישיים או כרולדה אחת למרכז השולחן - כך או כך הצלחת תתרוקן ברגע![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המנה הזו ממשיכה איתי עוד מבית אמא. עם השנים חיפשתי איך לשדרג אותה בלי לפגום בטעמים המעולים של המקור, ובסופו של דבר הבנתי שחצילים וצנוברים הם מה שאני מחפש. מאז משוגעים על זה אצלי בבית אפילו יותר מקודם, ומכריחים אותי להכין את זה לפחות פעם בשבועיים. המצרכים :8 מנות
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצל עד לצבע זהוב עמוק ומוסיפים פלפל גרוס ומלח. 2מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג כדי למנוע גושים. 3מוסיפים כמון, מוסקט וצנוברים, קולים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש. 4מוסיפים לתערובת את בשר החציל הקלוי ומתקנים תיבול. 5פותחים את הבצק ויוצרים או עיגולים (לבורקס עגול) או רולדה ארוכה. ממלאים בתערובת, סוגרים היטב וחורצים חריצים בסכין. 6מורחים חלמון, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים מיד את הטמפרטורה ל-180 ואופים כ-25 דקות, עד להזהבה יפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |