פשטידת עוף ופטריותמי היה מאמין שמנה שמבוססת על שאריות יכולה להיות כל כך טעימה, עשירה ואסתטיתרוני מנדלמן|mako| פורסם09/06/1111:46 ![]() צילום: תומר פרת |
המצרכים (8 מנות):לבצק הפריך
למלית
כלים
אופן ההכנה:1מתחילים עם המלית: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. 2נותנים לפטריות והבצל להתבשל ומורידים מהאש רק כשהפטריות משנות צבע ומתכווצות והתערובת כולה רכה. 3מערבבים יחד את מרכיבי המלית ונותנים לתערובת לנוח קלות, כדי שתתגבש. 4בינתיים מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את המלח והחמאה ומערבלים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק מתפורר, מוסיפים מעט מים ומערבלים. 5מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מפזרים מלח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ. חותכים לשניים: חלק אחד ישמש כבסיס והחלק השני ככיסוי. 8מניחים בעדינות שכבה של בצק בתבנית ומצמידים לדפנות. מכניסים לתנור לעשר דקות, מוצאים ומקררים. 9מפזרים את התערובת בצורה שווה בתבנית, ועליה מניחים את שכבת הבצק השנייה. מחוררים אותה לאורכה במזלג. 10מפזרים קצח או שומשום לפי הטעם ואופים חצי שעה עד 40 דקות, עד הזהבה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |