מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בייגל שום ומוצרלה

אם אתם מחובבי לחמניות השום - ובינינו, עוד לא פגשנו מישהו שלא אוהב לחמניות שום - הבייגלים האלה הולכים להעיף אתכם לשחקים, עם התוספת המפילה סופית של מוצרלה ופרמזן

בייגל שום ומוצרלה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (10 בייגלים):

  • 70 מ"ל (רבע כוס+כף) חלב פושר
  • 6 גרם (כפית וקצת) שמרים יבשים
  • 330 גרם (2 כוסות+5 כפות) קמח לחם
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר לבן
  • 3 ביצים מידה L
  • 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 וחצי גרם (קצת פחות מחצי כפית) מלח

לחמאת השום:

  • 100 גרם (חבילה קטנה) חמאה, רכה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • מלח לפי הטעם

לטבילה:

  • קערית עם מים קרים
  • קערית עם שומשום לבן

לטופינג:

  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים בכוס את החלב הפושר והשמרים וממתינים כ-8 דקות.

2שמים בקערת המיקסר קמח לחם, סוכר וביצים ומוזגים את החלב עם השמרים. לשים 7 דקות.

3מוסיפים את קוביות החמאה ולשים 12 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ולשים עוד דקה. מתקבל בצק די דביק, וזה בסדר.

בייגל שום ומוצרלה של חנושהבייגל שום ומוצרלה של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.

5מחלקים את הבצק ל-10 חלקית של 70 גרם כל אחד, מגלגלים לכדורים חלקים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים כשעה (ואם לא תפח מוסיפים עוד 15-30 דקות).

6מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

7מערבבים היטב את מרכיבי חמאת השום ומעבירים לשקית זילוף.

8טובלים כל כדור בצק (בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח שלו) במים ואז בשומשום.

9יוצרים גומה במרכז כל כדור, מזלפים לתוכה חמאת שום ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמזן.

10אופים 12-15 דקות (תלוי בתנור שלכם, לכל תנור יש את הזמנים שלו), מוציאים לרשת צינון ומתענגים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה https://www.instagram.com/batchen_hanoosha

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il