https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה

חצי שעה עבודה ויש לכם לחמניות רכות וטעימות להפליא, שהן גם כשרות לפסח וגם נטולות גלוטן

לחמניות לפסח (צילום: תמי בן דוד, קולינריא)
צילום: תמי בן דוד, קולינריא
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (11 מנות):

  • ¾ כוס שומשום
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות שטוחות אבקת פירה (טעם טבעי)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1קולים את השומשום קלייה קלה מאוד, רק עד שהגרגרים מתחממים מעט. מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים: קמח תפוחי אדמה, אבקת פירה ומלח וטוחנים יחד כ-3 דקות במהירות גבוהה.

2בסיר גדול (ימשיך לשמש אותנו בהמשך) מביאים לרתיחה את השמן והמים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תערובת השומשום הטחון תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמסה ניתקת מדפנות הסיר.

3מסירים מן האש וממשיכים לטרוף לצינון חלקי. כשהתערובת פושרת מוסיפים את הביצים בטריפה: רק כשביצה אחת נבלעת ומתמזגת לחלוטין בתערובת, מוסיפים את הבאה.

4מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומבליעים תוך טריפה ידנית יסודית - לפיזור שווה ומושלם בבצק.

5בידיים רטובות קורצים 11 כדורים מהתערובת ומחליקים את פני החוץ בתנועה קלה (בלי לדחוס את כדור הבצק).

6מסדרים את הכדורים תוך שמירת מרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40 דקות בחום בינוני-נמוך (160°C ) בתנור שחומם מראש.

7מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

8כשהלחמניות קרות לחלוטין ניתן להקפיא או לאחסן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. הן נשארות רכות וספוגיות גם שעות ארוכות ללא הקפאה, יש להפשיר לפני החימום במידה והאחסון נעשה בהקפאה.

* המתכון באדיבות הבלוגקולינריא http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1449386

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il