https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לזניה בשרית - לא כשר

את הלזניה הזאת מכינים עם תבשיל ראגו בשרי, רוטב בשמל, גבינת מוצרלה ועלים טריים של בזיליקום, והתוצאה היא אחת המנות הטובות והמושחתות שיש למטבח האיטלקי להציע, ויש לו

|mako אוכל| פורסם08:48
לזניה בשרית (צילום: kobbymendez, ShutterStock)
צילום: kobbymendez, ShutterStock
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לתבנית מלבנית בינונית גבוהת שוליים:

  • חבילת עלים ללזניה (שאינם דורשים בישול מקדים)
  • 400 גרם מוצרלה מגוררת
  • כחצי חבילה בזיליקום

לתערובת הבשר:

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל גדול, קצוץ
  • 4-5 שיני שום, פרוסות גס
  • 4-5 עגבניות טריות בשלות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • קופסה גדולה של עגבניות חתוכות או פסאטה (כ-800 גרם)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קצת פפריקה או צ'ילי גרוס

לבשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות חלב
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור או לבן
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל והשום, ובינתיים חולטים את העגבניות הטריות במים רותחים. ממתינים כדקה, מוציאים את העגבניות וקולפים בזהירות (אם יש לכם דרך מועדפת אחרת לקלף עגבניות - תרגישו חופשי). קוצצים את העגבניות לקוביות.

2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא משחים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד רגע.

3מפנים קצת מקום במחבת ושופכים פנימה את העגבניות הקצוצות. מניחים להן להיחרך מעט, מערבבים עם תכולת המחבת ומתבלים במלח ופלפל.

4מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירוק שלו במזלג או בממעך פירה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/SOS/Article-4262e156e7fd971026.htm?Partner=interlink, עד שהוא מאפיר מכל הכיוונים.

5מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המשומרות והפפריקה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 20-30 דקות.

6בזמן הזה מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה.

7מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-3 דקות, עד שמסמיך. מסירים מהאש.

8מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בחמאה. מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליה רוטב בולונז ועליו כמה עלים קרועים של בזיליקום. מפזרים מהמוצרלה, ועליה מהבשמל.

9מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, עוד שכבה של בולונז ועלי בזיליקום, עוד מוצרלה ועוד בשמל. חשוב לשמור בולונז לשכבה העליונה, ורצוי שיהיה עם כמה שיותר רוטב.

10מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, ועליה בולונז ובזיליקום. מפזרים מוצרלה.

11מחממים תנור ל-180 מעלות.

12מכסים את הלזניה בנייר אלומיניום (או נייר אפייה ועליו נייר אלומיניום). נזהרים שהנייר לא ייגע בגבינה.

13אופים את הלזניה כ-40 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים 10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת יפה.

לזניה בשרית (לא כשר)לזניה בשרית (לא כשר)|צילום: Joe Gough, ShutterStock

** הלזניה תהיה אפילו יותר טעימה יום לאחר הכנתה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il