https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בניצה חצילים

מאפה בולגרי מבצק פילו, גבינות וחצילים

|באדיבות מחלבות גד| פורסם14:44
בניצה חצילים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מופשרים לילה במקרר

  • 50 גרם חמאה, מומסת לשימון התבנית

לחצילים ולעגבניות:

  • 1 חציל מאורך, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ בקליפתו

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

למלית:

  • 4 ביצים

  • 1.5 כוסות (300 גרם) יוגורט כבשים
  • 1 קובייה (250 גרם) בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס
  • 1 כוס גבינת קאשקבלו, מגוררת גס

לציפוי:

  • קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מכינים את החצילים: מסדרים את פרוסות החציל בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שפרוסות החציל זהובות.

4מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט וגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים תבנית בגודל 30*20 ס"מ בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלה פילו, כך ששולי העלה גולשים אל מעבר לתבנית ומורחים בחמאה.

6מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע. יוצקים מעל מחצית מהמלית ומסדרים שכבה אחת של פרוסות חציל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית והחצילים.

7מורחים 2 עלים בחמאה, מכסים את המאפה ודוחסים את שולי העלים לתוך התבנית. מפזרים מעל קצח או שומשום.

8אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה שחום.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il