https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בצק שמרים אחד - אין ספור מתכונים

רון יוחננוב מלמד אותנו איך מתקתקים בצק בסיס שממנו אפשר להכין פיצה, עוגות שמרים, לחם גבינות או לחם בכלל, פיתות במחבת, פוקאצ'ות, בייגלה ועוד ככל שעולה על רוחכם - ונותן 3 דוגמאות. להדפיס ולהצמיד למקרר

לחם גבינות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב חמים
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • ביצה
  • 180 גרם יוגורט
  • 500 גרם קמח לבן
  • כפית וחצי מלח
  • כפית וחצי אבקת אפייה

לפיצה (2 גדולות):

  • כמות אחת של בצק
  • מעט שמן זית
  • חצי כוס רוטב פיצה
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • תוספות לבחירה

ללחם גבינה (2 כיכרות):

  • כמות אחת של בצק
  • 200 גרם גבינת צ'דר מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת)
  • כף תימין קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1מכינים ראש עיסה: מערבבים בקערה את החלב החמים, השמרים והסוכר ומניחים לשמרים "להתניע" כמה דקות.

2מוסיפים את הביצה והיוגורט ומערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.

3מערבבים בקערה נוספת את החומרים היבשים: הקמח, המלח ואבקת האפייה.

4מאחדים את שתי התערובות, ואם צריך מוסיפים חצי כוס חלב (הבצק אמור להיות מעט רטוב).

5לשים את הבצק כ-5 דקות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים).

פיתות במחבתפיתות במחבת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

להכנת פיתות במחבת:

1מחלקים את הבצק לכדורים של כ-60 גרם ומרדדים כל כדור לפיתה עגולה.

2מחממים מחבת עם תחתית כפולה על להבה בינונית.

3מניחים עיגול בצק על המחבת, מכסים וצולים כמה דקות מכל צד (הכיסוי הוא הסוד לפיתות רכות ועסיסיות).

להכנת פיצה:

1מחממים תנור ל-250 מעלות (עדיף עם אבן שמוט או אפילו סתם בלטת קרמיקה).

2מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות.

3מעבירים לתבנית מתאימה, מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה ותוספות.

4אופים 9-12 דקות או עד שהפיצה מוזהבת והגבינה מבעבעת.

לחם גבינהלחם גבינה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

להכנת לחם גבינה:

1מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומעבירים למשטח מקומח קלות.

2מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.

3לשים פנימה לתוך כדורי הבצק את הגבינה, כך שתתפזר באופן שווה.

4מרדדים מעט כל כדור בצק לעלה ומגלגלים לרולדה.

5מעבירים לתבנית אפייה מלבנית (אינגליש קייק) ומפזרים מעט גבינה, לקישוט. מתפיחים עוד 45 דקות.

7מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות. מצננים 10 דקות ומגישים.

וזאת רק ההתחלה: הבצק מתאים גם להכנת לחם תלוש אותי, עוגות שמרים, לחמניות שום, פוקאצ'ות ועוד.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב https://www.facebook.com/ronyofood.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il