חלת סחוגשבת, חלה, שקט ושלווה - כמה אפשר? בואו נעשה קצת רעש ונפתיע את החלה האהובה עלינו עם סחוג ביתי (ומעולה! תשאירו ממנו בצד) שנכנס ישר לבצק, ונותן טאץ' עוקצני ולוהט כמו שאנחנו אוהבים. שבת שלום וסופשבוע פרוענעמה גאון|mako אוכל| פורסם19/10/1707:26 ![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
המצרכים :לסחוג:
לחלה:
להברשה:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת תערובת הסחוג: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת משחה אחידה אך מעט גסה. מפרידים חצי כוס מן התערובת. 2מכינים את החלה: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק. 3יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |