https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 500 גרם קמח לבן (רצוי קמח קשה ללחם)
  • 5 גרם משפר אפיה
  • 15 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 340 גרם מים
  • 30 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מוזגים מעל את המים ומפזרים על המים את השמרים. לשים את כל המרכיבים כ-3 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 7 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד. מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו. להכנת פיתות מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל עלה הבצק , בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מחממים תנור לחום מקסימלי ואופים כ- 5 דקות עד התנפחות. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת. להכנת פיתות עם זעתר: מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל עלה הבצק , בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מורחים בשמן זית ומפזרים זעתר ובצל מטוגן (או כל ציפוי אחר שאוהבים). אופים ב- 190 מעלות כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. להכנת "לאפה": מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול גדול. מחממים ווק הפוך או מחבת רחבה על להבה בינונית (ללא שמן), מניחים מעל את הבצק וצורבים משני הצדדים עד הזהבה. להכנת לחם לבן: לשים את הבצק התפוח כדקה להוצאת הגזים והכנסת חמצן חדש. מעצבים כיכר ומניחים בתבנית משומנת (הבצק צריך להגיע ל- ½ גובה התבנית). מתפיחים שוב כ-1/2 שעה, עד הכפלת הנפח ואופים בחום של 190 מעלות, 45 דקות, עד שהלחם מוכן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il