הלאפות של קרן אגםהמונים כבר ניסו את הלאפות של קרן אגם, והרבה מהם גם חזרו לספר כמה טוב זה יצא. עכשיו השאלה היא מה איתכםקרן אגםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|mako אוכל| פורסם02/11/2207:07 ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, דבש, מלח, שמן זית ואת מי הסודה. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים לאט לאט (אם צריך, מוסיפים עוד מים). 2לשים את הבצק 10 דקות בסך הכל, עד שהוא חלק וגמיש. 3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה ורבע עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח. 4מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם. 5מסדרים את הכדורים על תבנית תנור או מגש גדול מרופד בנייר אפייה ומקומח. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 6מחממים היטב מחבת גדולה (עדיף עם ציפוי טפלון). 7מניחים כדור בצק על משטח מעט מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול גדול. אם יש צורך הופכים במהלך הרידוד את העיגול כמה פעמים, כדי לייצר עיגול דק וגדול. 8מניחים את עיגול הבצק במחבת ומחכים דקה וחצי-שתי דקות, עד שהוא מזהיב בחלק התחתון. בינתיים יופיעו בועות בחלק העליון. 9הופכים את הלאפה לצד שני ומשאירים על האש עוד כדקה וחצי. 10מעבירים כל לאפה שמוכנה לצלחת רחבה ומכסים מיד במגבת, לשמירת טריות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |