כיכר קוטג' וזיתי קלמטהמתכון של ארז קומרובסקי מתוך "אפייה מהירה" לכיכר לחם בהכנה זריזה בלי שמרים והתפחות. זה מושלם כי זה טעים, זריז וכי אין שילוב טעמים יותר ישראלי ואהוב מקוטג' וזיתים. ככה מעמידים כיכר לחם בשעהארז קומרובסקיhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-049cb2c9706c411001.htm|אפייה מהירה, הוצאת כתר| פורסם16/08/2307:00 ![]() צילום: ארז בן שחר, אפייה מהירה, הוצאת כתר |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן). 2מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסודה לשתייה, הפלפל והמלח. 3מקציפים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר או במטרפה ידנית מספר דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן את גבינת הקוטג'. מערבבים לבלילה אחידה. 4מוסיפים את הבלילה ואת הזיתים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים אותה לתבנית ומעצבים לצורת כיכר לחם. 5מזליפים מעל הכיכר מעט שמן זית ואופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהכיכר זהובה ומפיצה ניחוח נפלא. מצננים כ-10 דקות ומעבירים לרשת צינון. מתוך הספר "אפייה מהירה: לחמים ועוגות ללא שמרים https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-a3305f47a340351006.htm?Partner=interlink" של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |