https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

כתר צימוקים

לחם שהופך כל שולחן לחגיגי ומעניק הילה מיוחדת לשולחן האירוח

|מאפיית לחמים| פורסם14:20
כיכר פירות (צילום: Susie M. Eising, GettyImages IL)
צילום: Susie M. Eising, GettyImages IL
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 600 גרם קמח חיטה לבן, מנופה (4.5 כוסות)

  • 300 גרם מים קרים (1 ושליש כוסות)
  • 15 גרם שמרים טריים (1.5 כפות)
  • 15 גרם מלח (1 כף)
  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם צימוקים בהירים (1.5 כוסות)
  • ביצה טרופה לציפוי

אופן ההכנה:

1יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים. 2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, כ-4 דקות לאיחוד החומרים. 3. מגבירים למהירות בינונית, ושמים כ-4 דקות לקבלת בצק רך וחלק. 4. מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים את הצימוקים ולשים דקה עד שהם נבלעים בבצק, לא יותר. 5. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים מעט ביד ומגלגלים לכדור. 6. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את כדו הבצק ומניחים שוב על שולחן עבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו ל-16 חלקים שווים. 7. מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה זה לצד זה בצורה מעגלית ליצירת שני כתרים. 8. מכסים ומתפיחים 60 דקות, עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה 9. מחממים תנור ל-180 מעלות. בתום ההתפחה מורחים את הלחמניות בעדינות עם ביצה טרופה, וגוזרים עם מספריים שפיץ או שניים בראש כל לחמניה. 10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il